Houten speelgoed for the win


Sinds we 4 kinderen hebben, is er één ding in huis waar je niet langs kan kijken. Of beter gezegd: een miljoen dingen waar je niet langs kan kijken. Speelgoed voor een heel leger. Plastieken prullen gekregen voor verjaardagen, Kerst, Sinterklaas, op een kermis, een goed rapport, zomaar. We hebben altijd geprobeerd om speelgoed te kiezen waarvan we weten dat er ook écht mee gespeeld wordt, en dat liefst na een aantal jaren nog interessant genoeg is voor de kleinste koter, maar toch komt er ieder jaar een berg speelgoed ons huis binnen waar ik helemaal geen fan van ben.

Als er door grootouders gevraagd wordt waar we de kinderen een plezier mee kunnen doen, vragen we meestal Lego of Playmobil. We weten dat de kinderen daar heel graag mee spelen en dat het tijdloos is. Als er door onze kinderen niet meer naar omgegeken wordt, gaat het een doos in en bewaren we het voor onze kleinkinderen, net zoals onze ouders dat gedaan hebben, met succes trouwens! Leesboeken en strips zijn ook altijd een dankbaar cadeau, hoewel we proberen om vaak genoeg met de kinderen naar de bib te gaan, iets wat ik heel belangrijk vindt! Ik koop zelden of nooit een boek, tenzij het eentje is dat meer dan één keer gelezen gaat worden. Iets anders dat ik de laatste maanden vaker gedaan heb, is speelgoed kopen in de kringloopwinkel. Hier vind je vaak nog mooi en net speelgoed voor weinig geld.

De laatste jaren is houten speelgoed aan een echte opmars bezig. Er bestaat tegenwoordig van alle soort speelgoed een houten versie, en vaak zijn deze ook nog eens mooier van vorm en hebben ze leuke kleurtjes. Ze bestaan ook in alle prijsklassen. Degelijk houten speelgoed hoeft echt niet duur te zijn. Zo kan je bij Hema al een mooie collectie vinden en ook de Action brengt midden september van dit jaar een eigen houten speelgoedcollectie op de markt. Wij hebben besloten om dit jaar voor de twee kleinsten enkel nog houten speelgoed te vragen aan die lieve Sint en vrijgevige Kerstman. Hieronder enkele van mijn favorieten (details beneden):










Foto 1:
Constructieset van Lubulona: 54,95 euro
4-op-een-rij spel van Kid's Concept: 20,95 euro

Foto 2:
Materiaalkist van Kid's concept: 31,95 euro
Magnetische rakt van Janod (16cm): 19,95 euro
Autogarage van Plantoys: 59 euro
Make-up set van Plantoys: 32 euro

Foto 3: alle van Hema
Autobaan: 12 euro
Kassa: 12 euro
Eetset: 13 euro
Sushiset: 5 euro

Reacties