Washok in Hollywoodstijl


Een wasplaats of bergruimte is niet onmiddelijk de plaats waar je aan de slag gaat met mooi behangpapier of leuke accessoires. Voor de meeste mensen is het een ruimte die in de eerste plaats praktisch moet zijn, met kastruimte of schappen om alle dingen neer te kunnen zetten die je niet in het zicht wil hebben staan. Liefst met voldoende ruimte voor een wasmachine en/of droogkast en die lelijke en onhandige stofzuiger. Dat is ook precies de staat waarin onze wasruimte/berging zich bevindt: twee machines die wekelijks overuren draaien, drie wasmanden erbovenop die nooit leeg lijken te zijn (zucht) en ertegenover enkele grote schappen, van boven tot onder gevuld met vanalles en nog wat. Poetsproducten, flessen water en melk, babyvoeding, conserven, pakken wc-papier en flessen sterke drank. Bij dat laatste wil ik even enkele dingen toevoegen: 1. ze zijn niet van mij 2. we hebben geen andere plaats om ze te bewaren 3. Peter weet elk jaar wat hij krijgt voor Kerstmis 4. wij kunnen altijd een lekker borreltje serveren aan ons bezoek!

Ik heb altijd het idee gehad om de open schappen te vervangen door een gesloten kast met schuifdeuren. Op die manier kijk je niet zo tegen de rommel aan. Ook voor de machines bestaan er mooie en praktische oplossingen: je kan ze hoger van de grond zetten in een op maat gemaakte kast met daaronder ruimte voor de wasmanden. Genoeg inspiratie daarvoor te vinden op Pinterest! 

Tot ik via Instagram terecht kwam bij foto's van de renovatie en herinrichting van het huis van de Amerikaanse actrice Mandy Moore. Haar huis werd gedeeltelijk verbouwd door architecte Emily Farnham en bekroonde styliste Sarah Sherman Samuel. Op Sarah's blog kan je alle ruimtes van het huis bekijken en deelt ze haar moodboards en productenlijsten: 


Via de Instagrampagina @samuelfamilyfixer kan je trouwens de gigantische verbouw van Sarahs nieuwe huis in Michigan volgen. Aanrader!
Alle ruimtes zijn prachtig ingericht, maar vooral de de wasruimte viel mij op door het toevoegen van een simpel behangpapier en enkele praktische oplossingen. Kijk zelf maar eens:



                                                   
   


Bron: sarahshermansamuel.com

Je hoeft geen kenner te zijn om te weten dat een huis laten inrichten door een interieurontwerper in Hollywood niet goedkoop is. Op de foto is onder andere het prachtige wolkenbehangpapier te zien van Fornasetti. (foto links) Prijs? Een kleine 500 dollar per rol! Maar alle dure producten hebben een goedkope variant, dus toen ik op zoek gaan naar een goedkoper alternatief voor het behangpapier, vond ik die bij de webwinkel behangwereld.nl. De goedkope variant kost slechts 39.95 per rol!


Reacties